Swedish Fascia Vibes

Swedish Fascia Vibes

Jag har länge funderat på att köpa denna maskin och nu har jag slagit till!

Den liger i tiden. Ny forskning på fascia kommer hela tiden och Atlas Balans har gjort ett enormt jobb på att få fram informationen i Sverige. Detta är en maskin (svensktillverkad) som ger 400-1400 pulsationer/ minut. som påminner om microcirkulationen i kroppen. Därav är den unik i jämförelse med massagepistoler som många har hemma nu. Den är anpassad för terapeuter känns mild i behandlingen, men går på djupet. 

Fascia specialist

Swedish fascia Vibes Terapeut

6 september 2022

Nya verktyg i min arbetslåda!

Swedish Fascia Vibes maskin, Osteopatiska tekniker och ett nytt sätt att tänka på, Bla med fascia stråk och och flödet i kroppen. Jag ÄLSKAR  att jobba med helheten!

Fantastiska lärare PÅ bild: Ivar Bohlin och

Åke Rehnman

Ett helt nytt sätt att se på kroppen

Ny forskning visar att fascia, ett nätverk av bindväv, har större påverkan på hälsa och välbefinnande än vi tidigare trodde.

En ny internationell rörelse har startat inom den anatomiska och fysiologiska forskningsvärlden, med nya banbrytande upptäckter varje år som utmanar det vi tidigare visste om kroppen.

Kontinuerlig innovation och utveckling av nya metoder för behandling av fascia har därför blivit viktigare och viktigare.

Vad är fascia?

  1. Det är ett nytt perspektiv och det är ny forskning. Tidigare skar man bort det, nu har man börjat titta på vad man skurit bort och då ser man att allt sitter ihop och man ser funktioner och egenskaper man inte tidigare såg - det öppnar upp för ett nytt sätt att förstå hälsa, värk och smärta.
  2. Fascia finns överallt. Runt varenda cell. Trådarna, fiberproteinerna (kollagen/elastin) är nätverket som sätter ihop hela kroppen. Flödet, grundsubstansen (Hyaluronsyra, vatten, glukosaminoglykaner), är där allt händer. Immunförsvar, cellmigrering, nervsignaler, smärta - allt hänger ihop med flödet. Mer flöde = mer liv = mer läkning
  3. Fascia tar emot och avlastar tryck. Allt vi utsätts för är tryck, tankar, känslor, stötar, smällar, arbetsställningar, mat, rörelse - och Fascians jobb är att ta emot och avlasta det här på ett så bra sätt som möjligt.